تجاوز هوایی صهیونیست‌ها به بانیاس سوریه ۱۱ شهید و زخمی برجای گذاشت ارتش رژیم صهیونیستی مدعی تسلط بر محور فیلادلفیا شد ادای احترام به رئیس‌جمهور شهید در سازمان ملل کاخ سفید: هنوز شاهد عملیات نظامی گسترده اسرائیل در رفح نیستیم نظامیان صهیونیست برای فرار از جنگ خود را به دیوانگی می‌زنند برگزاری مراسم ترحیم مادر «سید حسن نصرالله» در حرم حضرت معصومه (س) رسانه عبری: اسرائیل با آتش بس طولانی موافقت کرد حملات موشکی و توپخانه‌ای حزب‌الله لبنان علیه مواضع صهیونیستی (۹ خرداد ۱۴۰۳) توافق قطب‌های مخالف کابینه اسرائیل برای تغییر نتانیاهو مواضع روسیه و فرانسه در شورای امنیت علیه صهیونیست‌ها بلینکن: مشخص نیست از سلاح‌های آمریکایی در حمله به رفح استفاده شده باشد درخواست ۷ نماینده برای رد اعتبارنامه تاجگردون + عکس تصاویر حمله حزب الله به المالکیه منتشر شد + فیلم وزیر صهیونیست: آزادی اسرای اسرائیلی و نابودی حماس توهم است حماس: هدف از ساخت اسکله شناور آمریکا، حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است توضیحات رئیس سنی مجلس درباره جا‌به‌جایی ۴۱ رای دبیر هیئت‌رئیسه زخمی‌شدن ۳ نظامی صهیونیست در کرانه باختری (۹ خرداد ۱۴۰۳) دومین گزارش هیئت عالی بررسی ابعاد و علل سانحه بالگرد رئیس‌جمهور اردوغان: ایتالیا نیز مانند اسپانیا، فلسطین را به رسمیت بشناسد حملات ترکیبی سنگین حزب‌الله به «البغدادی» سرزمین‌های اشغالی (۹ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

وزیر بهداشت: امسال ۳.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی به دارو اختصاص یافت | صنایع دارویی برای نوسازی ۲۰۰ میلیون دلار احتیاج دارد

  • کد خبر: ۲۰۵۱۵۲
  • ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۷
وزیر بهداشت: امسال ۳.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی به دارو اختصاص یافت | صنایع دارویی برای نوسازی ۲۰۰ میلیون دلار احتیاج دارد
وزیر بهداشت امروز با حضور در کمیسیون بهداشت مجلس به سوالات نمایندگان درخصوص مشکلات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی پاسخ داد.

به گزارش شهرآرانیوز بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره ارزیابی اثربخشی سیاستگذاری‌ها و اقدامات عملیاتی دستگاه‌های مسئول برای ساماندهی مشکلات زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی در کشور گفت: مساله تامین دارو و تجهیزات پزشکی مساله بین وزارتخانه‌ای و بین سازمانی است که از ابتدا تا انتهای آن به همکاری نیاز دارد. ارگان‌هایی همچون بانک مرکزی با تامین به موقع ارز، گمرک برای ترخیص به موقع دارو، استاندارد برای ترخیص و سازمان برنامه برای تامین منابع بودجه در این تامین دارو و تجهیزات پزشکی دخیل هستند که هر زنجیره کارش را به خوبی انجام دهد و یک حلقه خوب بچرخد بقیه هم تا انتها خواهند چرخید.

وی توضیح داد: تامین ارز برای واردات مواد اولیه و دارو‌ها یک مساله مهم است. بحث سفارش و تامین نقدینگی برای بخشی از دارو‌ها و مواد اولیه هم بسیار مهم بوده است. با توجه به اجرای طرح دارویار و تبدیل ارز ترجیحی به ارز نیمایی به تسهیلات و نقدینگی بیشتری احتیاج است. برای واردات بیش از ۹۰ درصد توسط بخش خصوصی انجام می‌شود بعد از تامین ارز مورد نیاز مرحله بعد آن است که بانکی در خارج از کشور آن پول را بدهد گاهی اوقات همه کار‌ها می‌شود، اما بانک به دلیل وضعیت تحریمی از انجام کار امتناع می‌کند که اخیرا هم همین اتفاق رخ داد. پس اگر در کار یک حلقه‌ای مشکل به وجود آید برای واردات دارو و تجهیزات هم مشکل ایجاد می‌شود.

وزیر بهداشت یادآور شد: وزارت بهداشت برای آنکه بتواند همه حامیان فرآیند و عوامل دخیل در دارو و تجهیزات را وارد کنند قرارگاه تدابیر ویژه دارویی به مسئولیت وزیر بهداشت و نمایندگانی از سازمان برنامه، سازمان‌های بیمه‌گر و نهاد‌های نظارتی تشکیل داد که مرتبا هم جلسات آن تشکیل می‌شود در آنجا تصمیماتی گرفته شده و هماهنگی‌هایی صورت می‌گیرد و افراد متدین و جهادی شبانه‌روز کار می‌کنند نتیجه آن شد که امسال میزان کمبود دارویی کمتر از سال گذشته است.

عین‌اللهی ادامه داد: تابستان امسال علی‌رغم گرمای زیاد کمبود سرم تزریقی در کشور نداشتیم و حدود ۲۰۷ میلیون سرم در همان زمان تامین شد.

وی ادامه داد: امسال بیماری‌های تنفسی و بحث عفونت‌ها و آنفلوآنزا زیاد بود، خوشبختانه کمبودی درباره آنتی بیوتیک و دارو‌های بیهوشی نداشتیم. علاوه بر آن با پیگیری‌های انجام شده و کمک مجلس شورای اسلامی میزان مالیات بر ارزش افزوده دارو‌های موجود در گمرک صفر شد و کالا به راحتی ترخیص شد. ما از مجلس شورای اسلامی درخواست داریم که در بودجه سال آینده این مصوبات پایدار بماند تا مشکل نداشته باشیم. همچنین با پیگیری‌های صورت گرفته حواله ارز از ۲۵ روز به پنج روز کاهش پیدا کرد.

وزیر بهداشت در بخش دوم صحبت‌هایش گفت: در سال جاری ۳/۵ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات اختصاص پیدا کرد که با دستور معاون اول رئیس جمهور ۵۰۰ میلیون دلار به آن اضافه شد و میزان ارز تخصیصی به ۴ میلیارد دلار رسید. ۲.۵ میلیارد دلار آن تامین شده و به طور تقریبی حدود ۱.۱ میلیارد دلار تا پایان سال برای حل مشکلات نیاز داریم.

وی با بیان اینکه افزایش تولید یکی از اقدامات اساسی برای حل مشکل کمبود دارو است، گفت: در برخی از استان‌ها علیرغم وجود دانشکده داروسازی، دارو تولید نمی‌شود که باید به این موضوع توجه شود. البته با تقویت تولید ۳۱ خط تولیدی جدید و ۶۹ قلم دارو با فناوری بالا افتتاح شده است که با این اقدام در مساله دارو ۱۵۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی شده است.

عین اللهی گفت: با اجرای طرح دارویار تا حدودی وضعیت پرداخت‌ها و قاچاق دارو مدیریت شده و مبالغ حمایتی به بیمه‌ها اختصاص پیدا کرد.

وی همچنین گفت: در پی اجرای طرح دارویار اجرای نسخه الکترونیک ۹۰ درصد افزایش پیدا کرد؛ برخی دارو‌های تک نسخه‌ای در فهرست دارویی وجود ندارند که در گذشته تامین آن‌ها ۴ ماه زمان می‌برد که اکنون به ۱۰ روز کاهش پیدا کرده و تمامی فرآیند اخذ مجوز تولید از مرحله درخواست تا صدور پروانه، الکترونیکی شده است.

عین اللهی بیان کرد: استانداران و دانشگاه‌ها خواستار واگذاری صدور پروانه تجهیزات پزشکی به دانشگاه‌ها بودند که این تفویض اختیار هم انجام شد. از نمایندگان درخواست داریم با همکاری با استانداران و صنایع و مردم تولید دارو را مدنظر قرار دهند که باعث رفع نیاز‌های داخلی و صادرات دارو می‌شود.

وی تاکید کرد: تفاهم‌نامه‌ای با همکاری سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به میزان ۱.۵ میلیارد تومان ارز ترجیحی منعقد شده است. در مورد الکترونیکی شدن امور و داشبورد‌های مدیریتی سامانه تیتک را ایجاد کردیم و امکان مراجعه مردم به این سامانه‌ها و داشبورد‌ها وجود دارد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در بودجه سال جاری درخواست ۱۰۵ همت برای تأمین دارو و تجهیزات پزشکی را داشتیم، اما ۶۹ همت در قالب هدفمندی اختصاص پیدا کرد انتظار می‌رود در بودجه ۱۲۵ همت برای دارو پیش‌بینی شود و در مسیر خودش هزینه شود؛ باید تامین منابع کافی، تولید دارو در مناطق مختلف و ذخایر راهبردی را برای رفع مشکلات حوزه دارو مدنظر قرار دهیم و برای ذخایر راهبردی در لایحه بودجه منابعی دیده شود.

عین اللهی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم در گذشته ایجاد هیات امنای ارزی بود؛ حداقل ۴۰ همت تسهیلات برای شرکت‌های دارویی نیاز داریم البته فرسوده بودن صنایع دارویی نیز یکی از مشکلات است که ضروری است ۲۰۰ میلیون دلار برای نوسازی آن در نظر گرفته شود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->